Pyramaze – Epitaph

Pyramaze
Epitaph
AFM Records

 

Så har Pyramaze klart det igjen! På deres sjette album kroner de en allerede imponerende katalog med sitt hittil beste album. Danskene har virkelig klart å skape et album som ikke bare er vakkert, men også kraftfullt. Her får du særdeles progressiv melodiøs power metal som uten å fornærme noen andre i samme genre, blåser det meste av banen. Låtene er fengende, men samtidig intrikate og alt annet enn hjernedød masse. Så nei, dette låter ikke som Dragonforce. De to foregående albumene var også mesterlige, men her klarer de virkelig å gjennomføre et tvers igjennom mesterverk. Et av albumets desiderte høydepunkter er låta World Foregone. En låt som alene er verdt hele skiva.

Et viktig moment som skiller Pyramaze fra andre band i samme genre er intet mindre enn en ekte norsk viking som vokalist. Terje Harøy har bevist at han kan synge før, både med Pyramaze og også Divided Multitude, men her tar han stemmen sitt til et nytt nivå. Med rå kraft og et bredt toneregister loser han oss i gjennom Epitaph på mesterlig vis. Men resten av bandet er ikke tapt bak en vogn bare så det er sagt. Danskene er særdeles dyktige musikere og ikke minst er mesterhjerne og produsent Jacob Hansen en viktig brikke i lydbildet. For denne skiva er så fett produsert at det nesten er til å gråte av. Ja, rett og slett episk bra. Det låter akkurat passe pompøst og storslått. Det tipper aldri på noen som helst måte over. Arrangementene i låtene er også delikat konstruert og nok et eksempel på en fantastisk låt er Stroke Of Magic. For ikke å glemme Particle. Som du skjønner så står godbitene i kø her, og når musikkåret 2020 skal oppsummeres er denne skiva garantert på min topp 5 liste.

Progressiv melodiøs power metal kan nesten ikke bli bedre enn dette. (9,5/10)

 

Pål J. Silihagen