Kataklysm – Unconquered

Kataklysm
Unconquered
Nuclear Blast

 

Er det noen som er klare for litt Northern Hyperblast?!? Canadiske Kataklysm har eksistert i snart tre tiår, og selv om de har en meget ujevn diskografi bak seg, har de likevel klart å gjøre seg bemerket med flere av skivene sine. Med sin fjortende utgivelse, Unconquered, er de faktisk bedre enn de har vært på lenge. Etter forrige, ekstremt skuffende skive, var forventningene forholdsvis lunkne her i gården. Men heldigvis er nyskiva såpass innholdsrik og sprek i frasparket at det er lett å heve øyenbrynene. Det som er med på å utgjøre en stor forskjell, er originalmedlem Dagenais overgang til 7-strengers gitar, noe som gir riffene større dybde enn tidligere Når lyden på skiva i tillegg er mørk, varm og fyldig, blir resultatet forlokkende tungt og massivt.

Brutaliteten blir på en måte enda mer fremtredende, og det kler spennvidden i låtmaterialet. Ser du bort fra enkelte nu-metal riff som blir litt plagsomme, er det mye snadder å boltre seg i. Låter som The Killshot, Defiant, When It’s Over og Underneath the Scars, tror jeg kommer til å treffe bredt, selv om Kataklysm selvfølgelig ikke har funnet opp kruttet på nytt. Har du fulgt Kataklysm, eller melodiøs death metal-sjangeren, opp gjennom årene, så vet du selvsagt hva du får. Men det er et eller annet med Kataklysm som fortsatt gjør de relevante, selv om det finnes et hav av band innen sjangeren. Er du en sucker for groovy riff, blastbeats, melodi, gryntevokal og lett tilgjengelig brutalitet, så tror jeg høsten din akkurat ble et par hakk mer interessant! (7/10)

 

Lars Bremnes Ese