Taskaha – Taskaha

Taskaha
Taskaha
Taskaha AS

 

Det gror godt innen norsk progrock og Taskaha er nok en grein på den etterhvert voksende stammen. Oslo-bandet har holdt på en stund, men er først nå ute med sin fullengder. Bandet består av rutinerte karer som har fartstid fra en rekke forskjellige band blant annet Gentle Knife og Rockelegionærene. Rent musikalsk sett befinner gjengen seg i samme landskap som norske Airbag eller om vi skal name-droppe noen mer kjente internasjonale navn som Porcupine Tree, Marillion og Anathema så får du kanskje en mer gjenkjennelige pekepinn.

For å ta det positive først: Taskaha har gode låter og er teknisk dyktige, det er det ingen tvil om. Låtarrangementene er delikat utført og jevnt over klarer de å bygge opp en god dynamikk gjennom albumets ni låter. Likevel er det noe ujevnt. Enkelte av låtene slik som Reframe! og Invisible er imponerende håndverk, mens Daylight’s Fading og Distressed gir meg fint lite. Smak og behag, men jeg foretrekker de litt tyngre låtene hvor preferansene til Dream Theater lurer litt i bakgrunnen.

Et annet moment som trekker ned helhetsinntrykket noe er en litt blodfattig produksjon. Her kunne det med fordel blitt brukt litt mer krutt, men etter som jeg har forstått er dette en egenprodusert skive med forståelig nok begrensede midler og ressurser, så slik sett er sluttresultatet mer enn tilfredsstillende. Misforstå meg rett for det låter ikke dårlig, men resultatet kunne vært enda bedre. Forhåpentligvis åpner dette albumet opp noen dører slik at dette kan bli en realitet på neste album.

Det er rimelig stor sannsynlighet for at tilhengere av snill progrock vil omfavne dette med åpne armer, og det er så absolutt velfortjent. For det er ingen som helst tvil om at Takasha har levert en solid debut. (7/10)


Pål J. Silihagen