Heathen – Empire of the Blind

Heathen
Empire of the Blind
Nuclear Blast

 


Ok, jeg skal være helt ærlig. Etter et par runder, så havnet Heathens nye skive i bunken for “hørt og glemt”. Plata hørtes rett og slett for kjedelig ut. Men lite visste jeg at det var noe som hadde festet seg i underbevisstheten, noe som skulle vise seg å føre til at etter et par uker ble plata tatt fram igjen. Og det som tidligere hadde fremstått som platt og trivielt, hadde på de to ukene gjennomgått en omfattende metamorfose og framstod plutselig som en aldri så liten sonisk bauta!

Heathen har aldri fått den anerkjennelsen de fortjener, men i min bok er det få som klarer å skape et såpass intenst thrashmonster, med melodier som faktisk passer inn, som Heathen! I så måte er tittelkuttet en formidabel understreking av nevnte beskrivelse. Dette er kompromissløs thrash, hentet opp fra 80-tallets sølepytt! Originalmedlem Lee Altus sin gitar har aldri vært giftigere, noe som selvfølgelig påvirkes av at han også spiller gitar i Exodus. Det kan nevnes at andregitarist Kragen Lum også har vært innom Exodus som livegitarist. Så at riffene er steinharde, er vel ingen overraskelse. Og som det ikke er nok, så fremstår David Whites vokal som bedre enn noensinne, og det som 57-åring!

Hans fokus på kløktige melodilinjer, og tidvis koringer, er meget gjennomførte, og tilfører til og med de mest brutale låtene flotte og underholdende kontraster. Jeg har kun to ting å innvende: Intro og outro er fortsatt kjedelig, aldri skjønt greia med det! Og så det som irriterer mest: Gitarlyden. Mellomtonene høres for “moderne” og polerte ut. Det hadde kledd låtene hvis gitarene hadde fremstått som litt mer rufsete og “harde”. Men kanskje er det bare meg… Alt i alt, er dette definitivt gromme saker! Liker du thrash med melodi, ja da liker du Heathen! (8/10)

Lars Bremnes Ese