Rising Steel – Fight Them All

Rising Steel
Fight Them All
Frontiers Records

 

Med Fight Them All leverer franskmennene i Rising Steel sin andre fullengder. Når åpningskuttet, Mystic Voices, smeller til, får vi presentert en flott blanding av power, heavy metal, speed og thrash metal, malt med tykk pensel fra 80-tallet. Inspirasjonen ligger altså i krysningen mellom Testament, tidlig Metallica, Iron Maiden og Metal Church. Dette i seg selv er jo ikke å forakte, men kvaliteten når selvfølgelig ikke opp til disse storhetene, selv om det er mye bra her. Ta for eksempel Master Control, en knusende thrashlåt, med gitarer som frøser krystallklart avgårde, men som også inneholder nok melodi til å skape en fantastisk god stemning.

Skiva inneholder flust av fete, groovy riff som garantert får nakkemusklene til å verke hvis du gir deg hen til musikken. Lyden er varm og god, og gir den fyldigheten som trengs for at det ikke skal bli for spinkelt. Emmanuelsons stemme er godt tilpasset låtmaterialet, men det låter utvilsomt best når han drar på opp mot det mest aggressive. Jeg ser ikke bort fra at skiva kommer til å gå rett hjem hos mange med sans for 80-tallet, men for egen del blir det for langt mellom hver gode låt. Og når de i tillegg har gjort plass til noen skikkelige bommerter, blant annet Pussy, så kan det ikke bli toppscore. ⅓ er gull, ⅓ helt ok, og ⅓ er møkk. (6/10)

Lars Bremnes Ese