Vicious Rumors – Celebration Decay

Vicious Rumors
Celebration Decay
Steamhammer

 

Det begynner å bli svært lenge siden storhetstiden til Vicious Rumors på 80-tallet, og sjefen sjøl, Geoff Thorpe, har sammen med Larry Howe (trommer) vært de eneste overlevende på skuta. Til tross for hyppige skifter i besetningen har bandet klart å skrape sammen stort sett gode utgivelser også etter bandets siste virkelige gode skive Word of Mouth, som også var den siste med fenomenale Carl Albert på vokal. Nok om det. På bandets 13. album har det tydeligvis skjedd saker og ting. Det mest positive er at låtene er gjennomgående sterkere enn på forgjengeren Concussion Protocol. Produksjonen er også langt bedre, med mye mer saft eller trøkk om du vil. Det låter rett og slett skikkelig metal. Det er helt tydelig at dynamikken også er langt bedre i bandet, ettersom samspillet mellom gitaristene Thorpe og “nykommeren” Gunnar DuGrey virkelig glitrer.

Et stort pluss i boka går også til vokalist, Nick Courtney, som tilfører låtene det lille ekstra med et kraftig og variert stemmespenn. Her får du både høye balleklem-skrik og dype testosteron-brøl. Skal jeg trekke frem noen enkeltlåter så må det bli tittelsporet samt Long Way From Home, Arrival of Desolation og Death Eternal, som viser et virkelig vitalt Vicious Rumors. Dette var virkelig en gledelig overraskelse etter flere famlende og høyst varierte skiver kvalitetsmessig, og selv om Celebration Decay ikke er i nærheten av å tangere bautaene fra 80- og begynnelsen av 90-tallet med den klassiske besetningen, er dette mer enn bra nok til å sette på full guffe og bare nyte. Dette er lyden av klassisk metal! (8/10)

Pål J. Silihagen