Stillbirth – Revive the Throne

Stillbirth
Revive the Throne
Unique Leader Records

 

Det er liten tvil om at den brutale dødsmetallen har fått en enormt oppsving de siste årene. Og for de av oss som liker metallen vår brutal, ekstrem, grisete, frastøtende, vulgær og humoristisk, er dette selvfølgelig noe vi har applaudert i lengre tid. I så måte kan det proklameres at tyske Stillbirth endelig har levert høy kvalitet innen sjangeren. Dette tok altså syv plater og 21 år! På den ferske gladiatorskiva Revive the Throne låter det forferdelig tungt. Mye av grunnen er at gutta har investert i en ekstra bassist, så vi snakker her om to bassister som gjør sitt beste for at det skal høres ut som at kjelleren har blitt enda dypere. Gitarene er fortsatt i hovedsetet og vi får presentert heftige riff som det oser slam av, men samtidig er det ikke hammerslag 24/7. Bandet har lurt inn noen melodiøse snutter langt bak i bildet, noe som skaper effektfulle kontraster i låtene. Variasjonen er ikke stor, men akkurat såpass til stede at interessen hele tiden holder seg. Følelsen av å få knust brystkassa når lyden skrus til maks understreker slagkraften til Stillbirth! (8/10)

Lars Bremnes Ese