Electric Wizard @ Kulturkirken Jakob

Electric Wizard
Kulturkirken Jakob, Oslo
21. September, 2019

 

De engelske doom metal-magikerne lever opp til navnet sitt, og skaper pur elektrisitet i kirken!

Når er en konsert mye mer enn bare en konsert? Det finnes selvfølgelig ikke noen fasit her, og det er naturligvis like mange svar på dette spørsmålet som det er individuelle konsertgjengere og musikkelskere, men en fellesnevner her må være det at man vet det når man er der. Når forventningene er merkbare utenfor konsertlokalet, der de ivrigste allerede står og venter før dørene åpner. Når alt av merch forlengst er utsolgt i god tid før bandet går på scenen… Ja, eller når du befinner deg i en fuckings KIRKE for å se et av de flotteste, slemmeste, skitneste, tyngste og mest kompromissløse bandene som noensinne har gjort skam på alle sjangerbetegnelser som noensinne har blitt skjødesløst, fantasiløst og meningsløst slengt i deres retning!

Som du sannsynligvis allerede har skjønt, gjelder alle beskrivelsene over i dette tilfellet, for når det ble klart at selveste Electric Wizard (10/10) skulle beære oss med et besøk, allerede året etter at de la Rockefeller i grus under fjorårets Inferno, ville enhver fan av doom, destruksjon og Djevelen vært overlykkelige om det så hadde skjedd i auditoriet på BI. Når det til overmål viste seg at det var Kulturkirken Jacob  som skulle gjøres enda noen hakk mer vanhellig, var lykken komplett. Det ville være en underdrivelse av kosmiske dimensjoner å påstå at forventningene var høye hos alle som hadde klart å skaffe seg billett til denne – selvsagt – totalt utsolgte konserten, men både forventninger og forhåpninger ble overgått fra første fuzzbefengte tone, da Jus Osborne & co leverte et sett som tok oss på en reise, gjennom sin egen katalog, såvel som inn i en psykedelisk malstrøm av suggerende lys og hypnotiske riff!

Det blir meningsløst å fremheve enkeltlåter (OK, Black Mass kom som et tidlig høydepunkt) når man er heldig nok til å være tilstede på noe såpass magisk som dette. Men en ting som er helt åpenbart, er at dette lokalet var perfekt for Electric Wizard. Og selv om de ikke akkurat plaget oss med publikumsfrierier og flørt, fikk man en følelse av at de også trivdes godt med opplevelsen. Dermed var de også både mer intense og fokuserte enn de siste par gangene i Oslo, noe som selvsagt smittet tilbake på publikum, og slik fortsatte det. Da det hele var over, strømmet vi ut av kirken og inn i natta, vel vitende om at det som nettopp hadde skjedd var mye mer enn bare en konsert!

 

Tekst: Espen Nørvåg Slapgård
Foto: Pål Bellis

 

[espro-slider id=13429]