Høstsabbat @ Kulturkirken JAKOB

Første helgen i oktober var det duket for religiøs høytid i Kulturkirken Jakob. Pilgrimmer fra nær og fjærn var samlet for å delta i en serie mørke ritualer, akompanert av hypnotiske rytmer fra trommer og strengeinsturmenter. Her var tilreisende fra store deler av europa, såvel som fra hele vårt langstrakte land.

Etter noen års fravær, var det endelig tid for en ny Høstsabbat her i Oslo. Og for en sinnsyk fet helg det skulle vise seg å bli! Det var rigga til to scener i Jakobskirken. En liten scene nede i krypten – hvor en stakkars fotograf sjelden fikk særlig med lys å jobbe med – og hovedscenen på koret, med klang så det holdt. Rett ved hovedinngangen til kirken var det satt opp øl- mat- og merchtelt. I tillegg var det en bar inni kirken, med litt bredere ølutvalg.

Fra SÂVER entret krypten som første band ut, til vi ble kastet ut lørdag kveld, var det en nærmest ubrutt rekke av fete riffs og musikalske tilbedelser. Og her ligger kanskje største utfordringen med Høstabbat’n; Det er alt for mange bra band! Det er knapt nok tid til å drikke øl eller spise mat, så det er ytterst viktig å få i seg litt å gå på, før man entrer mørket.

For min egen del var det knyttet mest spenning til årets headliner, Amenra. Jeg synes ikke de er så spennende å høre på hjemme i stua og jeg har ikke sett dem live før, så hva var den store hypen med Amenra? Årets siste konsert i kirka var mer enn bare en gig, det var en enorm opplevelse. Det er vanskelig å sette ord på hvordan jeg opplevde gig’n, men rundt midnatt lørdag kveld stod jeg på kirketrappa som nyfrelst Amenra-fan.

Sørg for å holde av helgen 4.-5. oktober neste år, jeg gleder meg noe sinnsykt!

Tekst og foto: Pål Bellis

 

[espro-slider id=12374]