Støttekonsert i Oslo

Fredag 9. mars holdes det en støttekonsert, med åtte av de mest lovende bandene fra Oslo-området på programmet.

Bakgrunnen for konserten er å samle inn penger til støtte for Emmanuel Gauthier, tidligere DJ på Rock In, og ellers en kjenning av mange i metalmiljøet i hovedstaden. Canadiske Gauthier pådro seg nylig malaria da han var på en rundreise i Afrika, og tilstanden var en periode så alvorlig at han havnet i koma. Siden han ikke hadde forsikring krevde den canadiske ambassaden over en million for å hente han hjem, i tillegg til alle utgiftene som påløper for medisineringen. Familien startet derfor en innsamlingsaksjon på Facebook og Gofundme, men en gruppe av hans venner følte at de ville bidra ennå mer, og startet derfor arbeidet med å arrangere en støttekonsert hvor inngangspengene går uavkortet til innsamlingsaksjonen.

Åtte band er klare for å ryste Pilestredet til grunnvollene, og det hele starter med The Leftovers. Trioen har utspring i bandet The Incredible Leftovers, og vil by på et spesielt sett bestående av covere av Black Sabbath og Jimi Hendrix. Deretter tar Deadeye Navigator over scenen, og bandet som tidligere gikk under navnet Snakes in Southern Flames har byttet noen medlemmer, justert litt på stilen, og leverer nå en frisk dose med funky stonerrock. Så er det tid for ungfolene i fredagens flokk, og med sin melodiske blanding av rock og metal kommer ANIMA garantert til å åpne øynene og ørene til en mengde nye fans de nærmeste årene.

Kveldens punk-alibi står Phantom Brains for, og bandet som er klare for å erobre det internasjonale markedet består bl.a. av medlemmer fra Svartidaudir. I det kjappere segmentet av programmet finner vi også The Devil’s Rejects som består av flere kjenninger fra landets metalmiljø, og deres horror metal er utelukkende basert på horror/exploitation-filmer. Mystikk blir det også med Magister Templi. Doom er det de spiller, og det de spiller kan de forbasket godt; seig, tung, herlig doom! Mirramaze er et av byens mest hardtarbeidende band, og har i flere år levert en rekke flotte konserter i tillegg til at de allerede har rukket å slippe fire mer eller mindre selvfinansierte album. Med cello som et av hovedinstrumentene har de skapt et unikt sound, og kommer garantert til å trollbinde mange også denne kvelden. Til sist har vi så Superlynx, og vi snakker her ennå mer doom. Bandet spilte på fjorårets Midgardsblot, og trioen har lang fartstid i fra flere andre band. Med sitt dronende, drømmeaktige lydbilde skaper de en unik stemning, og en perfekt avslutning på kvelden.

Showet starter klokken 20:00, og inngangsprisen er 150,- (CASH ONLY)

https://www.facebook.com/events/748480902015407/
https://www.facebook.com/donate/176511353126136/10159864491090618/
https://www.gofundme.com/rapatrier-emmanuel-gauthier