Monolord @ Revolver

Monolord + Firebreather
Revolver, Oslo
09.02.2018

 

Firebreather og Monolord sparket i gang helgen på Revolver med dunder og brak. Denne fredagen var vi klare til å tre inn i et utsolgt Revolver. Og utsolgt var det så definitivt, for her var det stappfullt.

Første band ut var svenske Firebreather. Siden undertegnede verken hadde sett eller hørt om bandet før, så ble det kjørt en rask gjennomgang av skiva deres på Spotify kvelden før. Dette var interessant og opptil flere ganger underveis slo det meg at Firebreather (8/10) kunne minne om High On Fire, bare en hel del treigere. Det var ikke så lett å se gutta på scenen i heksegryta på Revolver, men de hadde absolutt en god dag på jobben, og publikum fikk en solid dose doom.

Etter en ekstremt verdig oppvarming var det endelig tid for Gøteborgs seigeste trio, også kjent som Monolord (8,5/10). De åpnet settet med låta Where Death Meets the Sea, fra deres nyeste album Rust. Musikken hørtes enda seigere ut live, men det låt likevel massivt.

Dersom du har vært publikum på Revolver før, vet du at det er essensielt å stå så nærme scenen som mulig hvis du skal se noe. Til tross for at det ble veldig trangt og intimt på lokalet, klarte jeg å finne en plass med en noenlunde grei utsikt. Lydmessig fikk jeg trøkket rett i trynet. De spilte så høyt at det smalt i veggene – topp stemning!

Publikum dabbet litt av midtveis i settet, men sørget likevel for åapplaudere og juble høyt etter hver eneste låt. Det gikk ikke mer enn et par låter før stemningen plutselig var på topp igjen, da Rust-introen ble sparket i gang. Dette var uten tvil et av kveldens høydepunkter, sammen med den tolv minutter lange Empress Rising.

Monolord fremstod for øvrig som en velspilt enhet som oste av selvtillit fra start til slutt. Jeg storkoste meg under hele konserten, og det var tydeligvis flere andre med samme oppfatning.

 

Tekst: Monique Mesquita
Foto: Pål Bellis