Danko Jones @ Rockefeller

Danko Jones
Rockefeller, Oslo
29.11.2017

 

Danko Jones er på turné i Norden, og denne uka tok et stappfullt Rockefeller imot trioen fra Canada.

Det er endelig tid for nok et besøk fra Canada i den fullsatte salen på Rockefeller. Trioen bestående av trommisen Rich Knox, bassisten John Calabrese og vokalisten/gitaristen Danko Jones har spilt mye i Norge gjennom årene. Til tross for de hyppige norgesbesøkene, virker publikum fremdeles sultne etter bandets breiale hardrock, og fra første sekund er tilskuerne med på moroa.

Canadierne hiver seg løse i takt med åpningsnummeret I Gotta Rock, og viser nok en gang hvorfor de er et rockeband av rang. Danko Jones (7/10) og hans menn spiller utrolig tight og bra, og i motsetning til mange andre band så er Danko ordentlig god på å nå ut til publikum, både gjennom musikken og mellomsnakket. Musikken er ganske rett fram og enkel – enkel å lytte til, enkel å synge til og enkel å spille. Publikumsinteraksjonen blir dermed fantastisk.

“It doesn’t matter whichsongswe play, it’sgoing to befuckingamazing!”. Hva kan man si, mer enn at det er Danko Jones? Han holder i gang publikum med humor, brutal ærlighet og med låter som smeller som slag etter slag, rett i ansiktet.First Date, I Think Bad Thoughts og HadEnough får en ekstra dimensjon i form av minneverdig allsang.

En intens opplevelse, bra lyd, et band med enorm publikumskontakt, og som er godt likt med sitt norske publikum. Undertegnede gir Danko toppkarakter som frontmann – han er en real entertainer – men jeg har sett de spille betraktelig mye bedre før, og derfor når de ikke helt opp denne gangen. Uansett: vi gleder oss allerede til neste gig.

 

Tekst: Monique Mesquita
Foto: Terje Dokken

 

[espro-slider id=10721]