Church of Misery @ Blå

Church of Misery
Blå, Oslo
11.10.2017

 

Onsdag kveld var det doom for alle penga på Blå i Oslo. Den kraftfulle og energiske kvartetten ristet liv i det gamle metalmiljøet i byen, og fikk samtidig vekket opp nye fans.

Det japanske bandet trådte på scenen til en passe full sal, noe som ikke er veldig sjeldent å se her på en ukedag. Men liv var det uansett, der publikum presset seg nærmere og nærmere scenen. De mest ivrige samlet seg foran scenekanten og ristet hodet så håret flagret vilt rundt.

For sikkerhets skyld ble det i forkant av gigen delt ut ørepropper i baren, som vanlig. Og godt var det, for lydnivået var nokså øredøvende. I starten virket det ikke som om bandet var særlig opptatt av kontakten med publikum. De virket snarere litt reserverte. Det forandret seg imidlertid under Born to Raise Hell. Motivert – og muligens inspirert – av de hengivne blant publikum, tok konserten seg opp mot andre høyder.Ikke minst da de fremførte I, Motherfucker ble de ivrige fansene helt i ekstase. Candyman fremkalte også noen hyl her og der.

Church of Misery (7/10) har byttet ut bandmedlemmer utallige ganger, og det er per dags dato kun bassisten, Tatsu Mikami, som kan skryte på seg originalstatus.

Settet kunne by på både eldre og nyere materiale, men de kunne godt ha slengt inn flere gromlåter for min del. Det så for øvrig ikke ut til å legge noen demper på publikum når de ikke kjente til låtene. Skjønt, selv er jeg glad for at jeg ­hadde fått mulighet til å høre meg opp på forhånd, og dermed mulig­ens fikk en enda bedre konsertopplevelse.

Alt i alt en godkjent opplevelse i Oslos storstue denne kvelden. Det eneste jeg har å trekke litt for er at jeg godt kunne tenkt meg litt ­sterkere lyd på vokalen, som drukna i all bassdundringa. Samt et lite minus for at jeg ikke fikk hørt Spahn Ranch.

 

Tekst: Monique Mesquita
Foto: Pål Bellis

[espro-slider id=10062]